Ons heden, hun toekomst

Nu onze verantwoordelijkheid opnemen en zorg dragen voor de toekomstige generaties is een van onze prioriteiten. We zijn voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen om de ecologische impact van onze activiteiten te verminderen. Die visie blijkt uit de acties die we ondernemen bij iedere etappe in de levenscyclus van onze producten.

Van de boerderij…

Het is een feit dat we afhankelijk zijn van activiteiten die veel hulpbronnen verbruiken: de graanproductie, de varkenskwekerij, het versnijden van ham, de aankoop van grondstoffen… We zijn er ons terdege van bewust dat er bij al die activiteiten tal van afvalstoffen geproduceerd worden. Op al onze bedrijfsterreinen investeren we volop om onze milieuprestaties te verbeteren. Dat heeft bijvoorbeeld al geleid tot een intelligente vermindering van het water- en energieverbruik in onze productie- en opslagplaatsen. We hebben ook een gescheiden afvalinzameling ingevoerd en onze logistiek verbeterd om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

arbre
levenscyclus

… tot op tafel

De verpakking is essentieel om de versheid van HERTA-producten te bewaren. Op die manier ben je zeker van de kwaliteit en de gezondheid van onze producten wanneer ze op je tafel verschijnen. Deze verpakkingen hebben uiteraard een impact op het milieu en daar zijn we rechtstreeks verantwoordelijk voor. Daarom stellen we alles in het werk om materialen te gebruiken die almaar milieuvriendelijker zijn. Dit geldt voor al onze producten, van het assortiment Hesp Superieur tot het assortiment EDELHAM. We proberen ook voortdurend het gewicht van deze verpakkingen te verminderen. Want hoe minder verpakking, hoe minder volume er te transporteren valt en hoe minder afvalstoffen voor de planeet.

Goed om te weten

De verpakkingen van het assortiment Hesp Superieur bestaan al gedeeltelijk uit gerecycleerde materialen. We streven ernaar om het percentage gerecycleerde materialen in alle verpakkingen voortdurend te verhogen. Zo is het de bedoeling om dit initiatief in de loop van 2012 geleidelijk uit te breiden tot het volledige assortiment EDELHAM.

Herta gaat voor verpakkingen met gerecycleerde materialen

Herta gaat voor verpakkingen met gerecycleerde materialen
bottom