Gegratineerde aardappelen met spekreepjes

  • 15 min.
  • 4
  • 15 min. + 5 min.
  • gemiddeld
Gegratineerde aardappelen met spekreepjes

Aanverwante recepten


Gebruikte product(en)

Ingrediënten

  • 200 g Spekreepjes van HERTA
  • 4 grote aardappelen (250 g/stuk)
  • 120 g verse kaas (natuur- of geitenkaas)
  • 15 cl afgeroomde melk
  • 50 g geraspte gruyère
  • Een snuifje peper en zout

Bereiding

  • Was en kuis de aardappelen en leg ze in een vierkant op een ovenschotel waarvan het midden vrij blijft. Doorprik ze enkele keren, dek ze af en laat ze gedurende 15 min. op 800 W in een microgolfoven (of 30 min. in kokend water) gaar worden.
  • Fruit ondertussen de vetarme spekreepjes in een antiaanbakpan. Snij een «hoed» in de aardappelen en hol ze heel voorzichtig uit. Plet met een vork het vruchtvlees, de verse kaas en de melk tot een fijne puree. Voeg er de drooggedepte spekreepjes aan toe en breng op smaak.
  • Vul de uitgeholde aardappelen met de puree, bestrooi ze met de geraspte gruyère en gratineer ze gedurende enkele minuten onder de ovengrill. Warm opdienen, met een slaatje.
  • Tip: Je kunt de Spekreepjes door HERTA Baconreepjes vervangen en in plaats van de verse kaas en de melk 200 à 250 g volle room gebruiken. En waarom niet wat fijngehakte kruiden toevoegen?
Energie
409,9 Kcal20,5%

GDA*/1p


Voeg toe aan mijn favorieten
Recepten overzicht


mail naar een vriend print deze info
bottom Gegratineerde aardappelen met spekreepjes