Cheesecake met braambessen en cookies

Ingrediënten:

  • HERTA® Chocolade Chip Cookies
  • 200g mix van bramen (braambessen, frambozen, blauwe bessen)
  • 800g platte kaas
  • 3 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml zure room
  • 50g gesmolten boter
  • 8 gelatineblaadjes
  • munt

Te volgen stappen:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de stukjes Herta chocolate chip cookies af. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de HERTA Chocolate Chip Cookies gedurende 10-12 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Bekleed de onderkant van een springvorm met bakpapier.Maak ondertussen de bramencoulis. Mix met een mixer de braammengeling met 1eetlepel suiker tot moes.
  • Mix de afgekoelde cookies in een blender of keukenmachine tot kleine brokjes.
  • Meng met de gesmolten boter en schep het in de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel en plaats in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes oplossen in een beetje warm water. Snij het vanillestokje in twee en verwijder de zaadjes. Meng die in een kom samen met de kwark, zure room, 2 el suiker en gelatine goed onder elkaar.
  • Vul de springvorm met de kwark. Giet er een beetje coulis bij en meng met een lepel voorzichtig onder elkaar zodat je verschillende kleuren krijgt. Plaats opnieuw in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
  • Haal de cheesecake uit de oven en serveer met enkele bramen en strooi er blaadjes munt over.