Gehakt ovenschotel met pulled Chicken

Ingrediënten:

  • 2x HERTA® Pulled Chicken 150g
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • Enkele broodcroutons
  • 1 el bloem
  • Provençaalse kruiden, tijm, olijfolie
  • Voor de aardappelpuree:
  • 250g aardappelen
  • 200g bloemkool
  • 20cl melk
  • 25cl verse room
  • Nootmuskaat

Te volgen stappen:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en gaar de aardappelen en bloemkool in de oven.
  • Hak ondertussen de knoflook en ajuin fijn en roerbak ze in een beetje olijfolie tot de ajuin glazig is. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan het mengsel, samen met de HERTA Pulled Chicken en de Provençaalse kruiden.
  • Haal de groenten uit de oven. Haal het vel van de aardappelen en stamp ze samen met de bloemkool tot een smeuïge puree. Voeg de melk, room en nootmuskaat toe en breng op smaak.
  • Garneer de bodem van een ovenschotel met de Pulled Chicken bereiding en lepel de puree hierover. Bestrooi met broodcrouton en tijm en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Bak in de oven gedurende 20 minuten tot de korst goudbruin is.