Bladerdeeghapjes met spek en brie

Ingrediënten:

Optioneel: 1 el zwarte sesamzaadjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat die je gaat gebruiken al uit de oven. Klop het ei los in een kommetje. Snijd de brie in plakken.

  • Rol het HERTA Bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit. Snijd de ronde delen van het deeg zodat je een rechthoek overhoudt. Snijd in 4 grote vierkanten. Doe hetzelfde met het ander deeg.

  • Leg een sneetje HERTA Ontbijtspek gerookt diagonaal op het deeg. Schik er enkele mini asperges op en eindig met een stukje brie. Besprenkel met honing en kruid met peper en zout.

  • Vouw het pakketje dicht (zie foto) en knijp de uiteinden samen. Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei (optioneel: strooi er zwarte sesamzaadjes over). Schik op het bakpapier op de bakplaat. Plaats in de oven gedurende 20 à 25 minuten. Haal uit de oven en serveer.

  • Tip: Maak croissants met het overgebleven bladerdeeg.