Appeltaart

Ingrediënten:

  • 1 HERTA® bladerdeeg

  • 4 tot 5 appels (Golden, Reinette of Gala)

  • 50 g suiker

  • 20 g gesmolten boter

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 el appelmoes (optioneel)

  • 1 snufje kaneel (optioneel)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Rol het deeg uit in een taartvorm en prik het in met een vork.

  • (Optioneel) Smeer een dun laagje appelmoes over de taartbodem.

  • Schil de appels en snijd ze in dunne reepjes. Schik ze in een rozet op het deeg.

  • Bestrooi met suiker, vanillesuiker en eventueel kaneel.

  • Besprenkel met de gesmolten boter voor een heerlijk, goudkleurig effect.

  • Zet 30 tot 35 minuten in de oven, tot de appels goudbruin zijn.