Gegrilde nectarines met quinoa, venkel en Ham

Ingrediënten:

Bereiding:

  • Verwarm de groentebouillon. Zeef de quinoa onder stromend water en laat uitlekken.

  • Giet de quinoa in de hete bouillon en kook gedurende 12 minuten beetgaar. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

  • Verwijder het harde gedeelte van de venkel. Snij 1 venkel helft in dunne plakjes en de rest in fijne reepjes. Hou het groen van de venkel opzij tot verder gebruik.

  • Maak de vinaigrette. Mix in een blender de rasp van citroen, citroensap, mosterd, honing en aangegeven hoeveelheid olijfolie tot een homogeen geheel.

  • Snij de nectarine in partjes en grill deze op een hete grillpan (of gewone pan) beetgaar.

  • Meng de quinoa met de venkelreepjes en pistachenoten. Meng er enkele eetlepels van de dressing onder. Schik de plakjes venkel, nectarine, quinoa, raketsla op de borden. Rol de sneetjes HERTA® SUPERIEUR Ham Gerookt op en leg erbij.