Gegrilde nectarines met quinoa, venkel en Ham

Ingrediënten:

Bereiding:

  • Verwarm de groentebouillon. Zeef de quinoa onder stromend water en laat uitlekken.

  • Giet de quinoa in de hete bouillon en kook gedurende 12 minuten beetgaar. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

  • Verwijder het harde gedeelte van de venkel. Snij 1 venkel helft in dunne plakjes en de rest in fijne reepjes. Hou het groen van de venkel opzij tot verder gebruik.

  • Maak de vinaigrette. Mix in een blender de rasp van citroen, citroensap, mosterd, honing en aangegeven hoeveelheid olijfolie tot een homogeen geheel.

  • Snij de nectarine in partjes en grill deze op een hete grillpan (of gewone pan) beetgaar.

  • Meng de quinoa met de venkelreepjes en pistachenoten. Meng er enkele eetlepels van de dressing onder. Schik de plakjes venkel, nectarine, quinoa, raketsla op de borden. Rol de sneetjes HERTA SUPERIEUR Ham Gerookt met Honing op en leg erbij.