Herta engageert zich

herta_engage

Op deze webpagina's verduidelijkt Herta haar aanpak "Herta Engageert zich" die vandaag de basis vormt van haar bedrijfsstrategie. U kunt hier de evolutie van de belangrijkste uitdagingen op het vlak van voeding en milieu op de voet volgen.

Verminderd vetgehalte van de KNACKI®-worsten

De Gezondheidsorganisatie beveelt een dagelijkse totale vetinname van 35% tot 40% van de dagelijkse energie-inname aan. Vandaag overschrijden 43% van de volwassenen en 34% van de kinderen dit percentage.

Herta® streeft ernaar de voedingswaarden continu te verbeteren en werkt reeds lang rond het aspect van vetgehalte. Tussen 2005 en 2007 werd voor het eerst het vetgehalte met 17% verlaagd, met name van de Knacki®-worsten.

Verminderd vetgehalte van kant-en-klare degen

Herta® streefde naar 5% minder vetgehalte in al haar taartdegen tussen 2013 en 2015. Vandaag werd de doelstelling behaald en zelfs overtroffen: de Herta® taartdegen bevatten 6% minder vet, maar worden nog steeds gesmaakt door de consument!

Vetten gebruikt in de kant-en-klare taartdegen

De Herta® bakdegen bevatten sinds 2008 geen gehydrogeneerde plantaardige vetten meer. Ze werden vervangen door oplossingen van kwaliteitsvolle oliën en plantaardige vetten. In sommige van onze bakdegen combineren we meerdere verschillende oliën om een verschillend en interessanter vetzuurprofiel te verkrijgen.